Kuş Aileleri

Muhabbet Kuşu Auklet Gerçekler ve Tanımlama

Pin
Send
Share
Send
Send


Muhabbet kuşu aukleti, tüm Alaska aukletlerinin geniş bir yelpazesine sahiptir, ancak denizdeki veya üreme kolonilerindeki diğerleri ile aynı büyüklükte hayvancılığa sahip değildir. Kısa bir yüzme ve dalış deniz kuş gözlemciliği, Bearings Sea ve güney kıyı Alaska yazı.

Genellikle çiftler veya küçük gruplar halinde çalışır. Parakeet auklet, yaklaşık dokuz ila on inç boyunda küçük, yoğun bir deniz kuşudur. Başında ve sırtında koyu siyah tüy, beyaz boynu ve göğsü ve beyaz gövdesi vardır.

Muhabbet kuşu auklet (Athiya socitakula), Kuzey Pasifik'te küçük bir deniz kuşudur. Muhabbet kuşları, Cycloarhynchus cinsine yerleştirilecekti, ancak yeni örnekler ve genetik kanıtlar Athias cinsine yerleştirilmeli, bu da onu kret baykuşları ve en azından yumurtalar ile yakından ilişkili kılar.

Alaska, Kamçatka ve Sibirya'nın kuzey sularıyla ilgilenir. Kışın güneye hareket ederek kıyı adasının dik, opal ve kayalık alanlarında ürer.

Açıklama

Muhabbet kuşu auklet, kuşu ilgi çekici ifadesini ifade etmeye teşvik eden küçük (23 cm) bir auk içeren kısa bir turuncu faturadır. Kuşun tüyleri üstte koyu, altta beyazdır. Gözlerden geriye yansıyan tek bir beyaz tüy ile. Üreme ve kış tüyleri arasında küçük bir fark vardır.

Muhabbet kuşu auklet, doğal yaşam alanında son derece sesli bir türdür, yuvaya ulaştığında onu çağırır ve eşi geldiğinde düet yapar. Sürekli olarak ovma kulağı olarak adlandırılır (kazeinin osilatörü olarak ve etkinliği bilinmemektedir, ancak yuvayı davetsiz misafirlerden korumak ve ortağıyla olan bağını güçlendirmekle bağlantılı olabilir.

Davranış ve üreme

Muhabbet kuşu auklet üreme kolonilerinde son derece sosyaldir.

Uzaylı sekizlinin beslenme mevsimi, üreme mevsimi, euphausidler, kopepodlar ve amfipodlar gibi küçük planktonik kabukluların çoğunu kapsayarak değişir. Son araştırmalar, bazı bölgelerde jöle balığına da yatkın olduğunu gösteriyor. Genellikle koloniden hatırı sayılır mesafelerde beslenir ve avına ulaşmak için 30 metreye kadar batar.

Üreme, genellikle diğer auk türleri ile paylaşılan kolonilerde Nisan ve Mayıs aylarında başlar. Bu çift sadece bir ay süren bir yumurta bırakır, tavuk yaklaşık 35 gün 4 kez beslenir. Civciv geceleri tek başına denize uçarak kaçar.

Durum ve koruma

Muhabbet kuşları bir tehdit olarak görülmezken, Kuzey Pasifik'te bir milyondan fazla insanın olduğu tahmin ediliyor. Son zamanlarda azaldığına inanılmıyor, ancak gelecekte yırtıcı hayvanlar ve petrol sızıntıları tarafından tehdit altında olabilir.

Videoyu izle: Muhabbet kuşu Fıstık Babacık Babacık 1 saat - Gerçek muhabbet kuşu ses kaydından montajlanmıştır (Eylül 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send