Kuş Aileleri

Gloköz Amerika Papağanı (Anodorhynchus glaucus) Profili

Pin
Send
Share
Send
Send


Gloköz Amerika papağanı, bilimsel adı Anodorhynchus glaucus büyük, tamamen mavi bir Güney Amerika papağanıdır, genellikle Amerika papağanı olarak bilinen dev bir Neotropikal papağan grubunun üyesidir.

Gloköz Amerika Papağanı (Anodorhynchus glaucus) Profil

Genellikle neslinin tükendiğine inanılan bu Glaucous macaw, Lear'ın Amerika papağanı A. leari ve sümbül Amerika papağanı A. hyacinthinus ile dikkatli bir şekilde ilişkilendirilmiştir. Guaraní'de seslendirmelerinden sonra guaa-obi olarak anılır.

Gloköz Amerika papağanı Açıklama

Bu tür nihayet 1960'larda kaydedildi ve yakalama ve satın alma ve satmanın yanı sıra saf tehdit, aşağılanma ve yok etme çevresi nedeniyle olağanüstü bir şekilde azalmış olabilir.

Bununla birlikte, Glaucous Macaw, geçmişte bir süredir elde ettiği önemli başarıların büyük çoğunluğunun tatmin edici bir şekilde çalışılmadığı ve eleştiriler tarafından inatçı ve ikna edici olduğu gerekçesiyle doğru şekilde hayatta kalmaya devam edecektir. Kalan herhangi bir nüfus küçük olabilir ve bu nedenle Kritik Tehlike Altında olarak ele alınır.
70 cm (27,5 inç) uzunluğunda, muhtemelen geniş grimsi kafalı yarı soluk turkuaz mavisi. Genişletilmiş bir kuyruğu ve hatırı sayılır bir faturası var.

Sarı, üstü örtülmemiş bir göz halkası ve mandibulayı çevreleyen yarım ay şeklinde kıvrımlar vardır. Yaşam döngüleri düzgün bir şekilde kaydedilmedi, bazıları 14-20 yıl yaşadıklarını söylüyor, ancak daha büyük papağanlar sadece 60 yıldan fazla yaşadıklarından, bu Glaucous Macaw'ın bu kadar uzun süre yaşamaması için hiçbir neden yok.
Gloköz macaw 70 cm (28 inç) uzunluğundadır. Büyük, grimsi bir kafa ile büyük ölçüde soluk turkuaz mavisi. Gloköz zaman dilimi, renklenmesini tanımlar.

Genişletilmiş bir kuyruğu ve büyük bir faturası var. Sarı, çıplak bir göz halkasına ve mandibulayı çevreleyen yarım ay şeklinde kepçelere sahiptir.

Varyasyon ve düşüş

Bu tavuk kuzey Arjantin, güney Paraguay, Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra kasabası, kuzeydoğu Uruguay ve Brezilya yakınlarındaki Chaco ve llano bölgesine özgü idi.

Tuzaklanma ve habitat eksikliği nedeniyle 19. yüzyılda nadir hale geldi ve 20. yüzyılda evcilleşmemiş kuşların yalnızca iki elde edilebilir incelemesi elde edildi.

Ornitologların 1990'larda güneybatı Paraguay'a yaptığı keşif gezileri, türlere dair herhangi bir kanıt gösteremedi.

Dahası, yalnızca bölgenin en yaşlı sakinleri Amerika papağanı verilerine sahipti ve türlerin son hali 1870'lerde kaydedildi.

Tavuğun ortadan kaybolması büyük olasılıkla, ikamet eden yetişkinlerin vahşi tavuk ticareti için tuzağa düşürülmesi ve en önemli öğünlerini fındıkları gibi görünen yatay palmiyenin, Butia yatay'ın toptan kesilmesiyle bağlantılı.

Güney Brezilya'ya ek olarak, Arjantin'deki Entre Ríos eyaletindeki El Palmar Nationwide Park'ta uygun habitat kalmasına rağmen, tavuğun daha önce birkaç yıldır devam ettiğine dair hiçbir söylenti inandırıcı olduğunu doğrulamamıştır.

1992'de Joe Cuddy ve Tony Pittman tarafından yapılan bir araştırma, kuşların neslinin eski varyetelerinin tükendiği sonucuna vardı.

Söylentiler, Arjantin ve Bolivya'da, Arjantin, Rosario'da bulunan ve ikamet örnekleri sağlayan bir satıcıyla mavi papağanların görüldüğüne dayandı.

Merhum George Smith, Amerika papağanıyla ilgili koruma verilerinde zengin bir konuşma yaptı, bu türle birlikte vahşi doğada neslinin tükenmediğini kabul etti, ancak bu türü kurabilecek tuzakçılarla karşılaştığı yerde Bolivya'nın uzak bölgelerinde vardı.

Dahası, araştırılması gereken dünya üzerinde uçarken saf palmiye ağaçlarının "dikkatin görebileceği kadarıyla" var olduğunu kabul etti.
Bir 2018 araştırması, tavukların neslinin tükenme modellerini, yaşam alanlarının ağır tahribatını ve 1980'lerin bu türlerin Kritik Tehlike Altında - Muhtemelen Yokolmuş kategorisine alınmasına gerçekten yardımcı olması nedeniyle doğrulanmış herhangi bir gözlemin yokluğuna değiniyor.

Videoyu izle: Dünyanın EN PAHALI 10 KUŞ IRKI (Eylül 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send