Kuş Aileleri

Amazon Kingfisher Bird - Gerçekler | Açıklama

Pin
Send
Share
Send
Send


Amazon Kingfisher, bilimsel adı Kloroceryle amazona Güney Meksika'dan güney Meksika'dan, Orta Amerika üzerinden kuzey Arjantin'e kadar Amerika tropiklerinin ovalarında yerleşik bir yalıçapkını. Bu makale, amazon yalıçapkını gerçeklerine, avcılarına, sesine, çağrısına genel bir bakış sağlayacaktır.

Amazon Kingfisher Açıklaması

Amazon yalıçapkını, çeşitliliğini paylaşan deneyimsiz yalıçapkını andırır, ancak akrabasından çok daha büyük ve üç ila 4 örnek ağırdır. 30 cm (12 inç) boyutunda ve 98-140 g (3,5-4,9 oz) ağırlığındadır.

Kısa bir kuyruğu ve uzun faturasıyla günlük yalıçapkını formuna sahiptir. Yukarıda, tüylü bir tepe ve boynunda beyaz yakalı, yağlı deneyimsiz. Deneyimsiz yalıçapkını tarafından kanıtlanmış kanatlardaki beyaz işaretlerden yoksundur.

Amazon Kingfisher, yaklaşık 29-30 cm boyutunda ve ~ 110 g ağırlığındadır.

Bu minyon, parlak renkli kümesin koyu mavi veya deneyimsiz kanatları, kuyruğu ve başı vardır. Tüylü bir sorguç ve boynunda beyaz yakalı, yukarıda deneyimsiz.

Kısa bir kuyruğu ve uzun faturası ile günlük Kingfisher formuna sahiptir. Tüm Kingfishers, vücutlarımıza, büyük kafalara ve hançer gibi oluşturulmuş uzun, kalın, keskin sivri uçlara sahip oldukları için tanımlanır.

Fatura, fiziğin geri kalanına orantısız görünüyor, ancak avını kazığa oturtmak ve yakalamak için tasarlandı.

Bacakları kısa ve kuyrukları geniş ve sağlamdır. Sağlam ayak parmakları dallara tünerken yardımcı olur.

Erkeklerin geniş kestane rengi bir göğüs bandı dışında beyaz alt kısımları ve yanlarda birkaç deneyimsiz çizgi vardır.

Dişinin tüyleri erkeğin tüylerinden çok daha az canlıdır. Göğüs yüzünde deneyimsiz yamalar ve deneyimsiz yan çizgileri olan beyaz alt tüyleri var.

Yavrular yetişkin dişilere benzer, ancak kanatlarında beyaz lekeler vardır.

Erkeklerin geniş kestane rengi bir göğüs bandı dışında beyaz alt kısımları ve yanlarda birkaç deneyimsiz çizgi vardır.

Dişilerin göğüs yüzünde deneyimsiz yamalar ve deneyimsiz yan çizgileri olan beyaz alt kısımları vardır.

Genç kuşlar yetişkin dişilere benzer, ancak kanatlarında beyaz lekeler vardır. Bu kuşlar tipik olarak sert bir isim verir. Bir ağacın tepesinden verilen neredeyse hiç duyulmayan parça, ıslıklı bir bkz.

Amazon Kingfisher Dağıtımı

Amazon Kingfishes, güney Meksika'nın tropikal ovalarında, Orta Amerika üzerinden güney Arjantin'den kuzey Arjantin'e kadar uzanır ve en az bir kümes hayvanı kuzeye, Teksas'a doğru sapmıştır.

Trinidad'dan gelen bilgiler hatalı kabul edilir.

Bunlar yerleşik (göçmen olmayan) kuşlardır.

Devasa nehirlerde görülmesi neredeyse kesinlikle deneyimsiz yalıçapkını.

Amazon Kingfisher Habitatı ve davranış

Bu devasa yalıçapkını akarsularda üremektedir. Astarsız yuva, bir nehir finans kurumunda yapılmış, 1,6 m uzunluğunda ve 10 cm genişliğinde yatay bir tünel içindedir. Dişil üç, tipik olarak 4 beyaz yumurta bırakır.

Amazon yalıçapkını bazen, balık avından sonra ilk önce kafaya dalmadan önce bir bölüme veya suya yakın kayaya tünemiş halde görülür.

Ayrıca böcek balıkları ve amfibilerle beslenirler. Büyük nehirlerde görülmesi neredeyse kesin olan Amerikalı deneyimsiz yalıçapkını.

Amazon Kingfisher Yemek planı / Besleme

Amazon Kingfishers bazen, balık avından sonra ilk önce kafalarına dalmadan önce bir bölüme veya suya yakın bir kayaya tünemiş halde görülür.

Küçük sürüngenler ve kabuklulara benzer şekilde böcekler ve farklı amfibilerle bile beslenirler.

Hayal gücüne ve öngörüye uygun şekilde geliştirdiler. Koyu kahverengi gözleri, renkleri belirgin bir şekilde görecek bir konumdadır ve hatta dürbün hayal gücü ve ileri görüşlü olabilir.

Avlarına uymak için başlarını tümüyle döndürmek zorunda kalmadan gözlerini göz yuvalarına aktarabilirler.

Sahip oldukları alışılmadık bir adaptasyon, su altında av ararken suyun kırılmasını ve yansımasını telafi etme gücüdür.

Bu, balığın zemine olduğundan daha yakın görünmesini sağlar. Doğru derinlik kavramına sahipler.

Doğa, Kingfisher'a önemli miktarda göz güvenliği sağladı. Göz alıcı zarları suya çarptıklarında gözlerini korurlar.

Kingfishers, son derece bölgesel kuşlardır. Öncelikle yemek kaynaklarına, büyüleyici tünemiş çalılara ve güvenli tüneme web sitelerine dayalı bir birincil alan bulacaklar.

Çoğu kuş gibi, sabahları ve akşamları yemeklerini arayabilirler. İklim daha soğuksa, gün ortasında yemek için bile avlanırlar.

Yalıçapkını, avının boyutlarına dayanarak, hem faturası kapalı hem de açıkken avını bıçaklayacaktır.

Her üç hanenin de yalıçapkını avlarını dibinden döverek ya da kemikleri kırmak için tüneyerek öldürür.

Daha sonra, balığı tamamen yutarken kemiklerinden veya pullarından aşağı inmemesi için önce kafa ağızlarına sokarlar.

Bu yöntemle yılanları bile yiyip bitirecekler! Birçok Yalıçapkını, ağzına giremeyecek kadar büyük görünen avları yiyebilir.

Kingfishers için temizlik gereklidir; Yıkamak için suya dalarak gün ışığında tüylerini temizlemek ve kurutmak için bir levreğe uçabilirler. Hatta bazıları kanatlarını kullanarak kafalarını bile açacaktır.

Bir departmandan en iyi şekilde muhteşem ödemelerini düzeltecekler, onları ileri ve geri kazıyarak harika bir durumda tutacaklar.

Aramalar / Seslendirmeler

Bu Kingfisher'ın adı bazen "teck" sesi olarak adlandırılır. Bir ağacın tepesinden söylenen şarkıları çok nadiren duyulabilir. Islık çalmış bir "gör-gör-gör" gibi hissettiriyor.

Amazon Yalıçapkını Yetiştiriciliği / Yuvalama

Bu devasa yalıçapkını akarsularda ürer. Astarsız yuva, bir nehir finans kurumunda yapılmış, 1,6 m uzunluğunda ve 10 cm genişliğinde yatay bir tünel içindedir.

Yuvalar her erkek ve kadın tarafından yapılır. Sırayla ayak parmaklarıyla bir tünel açacaklar, ardından tünelin bitiminde yumurtalarını koyabilecekleri ince bir odayı açacaklar.

Kuşlar tünellerini bitirmek için üç ila 7 gün çalışacaklar. Bazı kuşlar, çalışma sahalarına o kadar şiddetli bir şekilde saldırıyorlar ki, bu kazılar boyunca tünellere girerken kendilerini ölümcül şekilde yaraladılar.

Dişil üç, tipik olarak 4 beyaz yumurta bırakır. Her anne ve baba yumurtaları kuluçkaya yatırır.

Yavrular altricialdir (çıplak, kör ve çaresiz) ve yiyecekleri yuva odasına getiren anne ve babanın bakımını ve beslenmesini gerektirir.

Ancak çabuk gelişirler ve kısa bir süre sonra civcivler yetişkinlerle karşılaştıkları yerde tünelin kapısına doğru yolculuk edip beslenmeyi beklerler. Sonunda, kapının yakınındaki bir levrekte beslenirler.

Fledging sadece birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir. Bundan sonra, genç kendi başına olabilir ve kendi kendine beslenebilir.

Videoyu izle: Bird photography - How I photograph common kingfishers (Eylül 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send